Info

Blankspotpodden

Blankspot är en oberoende medborgarfinansierad reportagesajt som belyser Sveriges och världens vita fläckar. Här kan du lyssna på chefredaktör Martin Schibbyes intervjuer med gäster och våra inlästa reportage.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Blankspotpodden
2021
February


2019
October
July
March


2017
May


2016
November
September
June


2015
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: 2015
Dec 8, 2015

I maj genomfördes en statskupp i Burundi. Demonstranter brände bildäck på gatorna inför världspressens kameror. Sedan tystnade rapporteringen. Blank Spot Projects team, Anna Roxvall och Johan Persson, reste dit och ger i det här inlästa reportage en unik rapport från ett land på väg mot avgrunden. Lyssna på när journalisten Anna Roxvall läser "Skymning över Bujumbura". 

Vill du läsa reportaget finns det publicerat här: 

https://www.blankspotproject.se/reportage/skymning-over-bujumbura/

 

Nov 24, 2015

Idag släpptes premiäravsnittet av BlankSpotPodden. Det kommer bli en blogg två-tre gånger per månad och blir en chans för redaktionen att sätta sig ner och prata om vad som händer både inom Blank Spot men också mer snabbfotat kunna kommentera skeenden i omvärlden.

Martin Schibbye som chefredaktör och Nils Resare som redaktör är huvudpersonerna i podden och de kommer att bjuda på inblickar och senaste nytt i Blank Spot.

I premiäravsnittet möter vi två gäster. Dels Mattias Sköld som skrivit boken om Thailand “Äntligen diktatur” dels egyptiske journalisten Shahira Amin. Dessutom presenteras en nyhet!

Nov 24, 2015

Idag släpps det andra avsnittet av Blankspotpodden.

I detta avsnitt diskuterar Nils Resare och projektets digitala strateg Brit Stakston, Stora Journalistpriset och den debatt som följde efter att nomineringarna presenterades. Jag och Nils Resare pratar sedan om reportageteamet #Blankspot5 som precis har kommit hem från Burundi och om hur granskningen av försäljningen av JAS-plan till Thailand rullar vidare samt om ett nytt Blank Spot Project – projekt som rör norra Syrien.

Podden är en chans för oss i redaktionen att berätta om vad som händer inom Blank Spot men också mer snabbfotat kunna kommentera skeenden i omvärlden.

Nov 18, 2015

I det tredje avsnitt av podden diskuterar Blankspot-redaktionen terrorattentaten i Paris och utvecklingen i Burundi.

Studion gästas också av #blankspot5-teamet Anna Roxvall och Johan Persson som berättar om reportageresan till Burundi och deras tankar kring det reportage som snart kommer att publiceras på blankspotproject.se

Lyssna och kom gärna med idéer till vad vi borde ta upp framöver.

Podden är en chans för oss i redaktionen att berätta om vad som händer inom Blank Spot men också mer snabbfotat kunna kommentera skeenden i omvärlden. 

#blankspotpodd 

 

1